• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Takvim
Tanıtım-Reklam

Tanıtım/Bilgilendirme

Tartışılan ‘Yükseköğretime geçiş sınavı’nın değiştirilmesi için düğmeye basıldı. Bakan Nihat Ergün, 2014 sonuna kadar sistemin değişeceğini kaydetti. İlköğretimden sonra Uzakdoğu ve ABD’deki öğretim metotları uygulanacak

EĞİTİM SİL BAŞTAN

Tartışılan ‘Yükseköğretime geçiş sınavı’nın değiştirilmesi için düğmeye basıldı. Bakan Nihat Ergün, 2014 sonuna kadar sistemin değişeceğini kaydetti. İlköğretimden sonra Uzakdoğu ve ABD’deki öğretim metotları uygulanacak

İlk kez uygulandığı2010’dan bu yana tartışılan “yükseköğretime geçiş sınavının” 2 yıl sonra yeniden değiştirilmesi için çalışma yürütüldüğü açıklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) kararlarını açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN 2014 sonuna kadar ilköğretimden yükseköğretime eğitim sistemi değiştirileceğini kaydetti.
Milliyet’in edindiği bilgiye göre; ilköğretimden lise sona kadar “sayısal alandaki başarılarıyla” dünya ülkelerini geride bırakan Japonya, Çin, Amerika ve Finlandiya’daki “matematik ve fen” dersi öğretimi metodları Türkiye’de uygulanmaya başlanacak. Ergün’ün verdiği bilgiye göre, eğitim sisteminde yapılması planlanan bazı değişiklikler şöyle:

Eğitimin fotoğrafı çekilecek
- ?Eğitimde bilgiye öncelik verilecek ve eğitim bilgi üzerine inşa edilecek.
-  Eğitim ve öğretim sisteminde “niteliğin” artırılması için durum tespitine yönelik bilimsel çalışmalar yapılacak.
-  Eğitim sisteminin tüm unsurlarıyla fotoğrafı çekilecek.
-  Bu yöntemlerle, Ağrı’daki bir çocukla Ankara’nın, İstanbul’un en iyi okulundaki çocuk, Van’daki devlet okulundaki, köy okulundaki bir çocuk, Türkiye’nin en iyi öğretmenlerinden,ders alma imkânına sahip olacak.

Hakkâri’de ‘ODTÜ’
-  Dijital ders içerikleri, lisans düzeyinde üniversite öğrencileri için de hazırlanacak. Türkiye’nin en iyi ders anlatan üniversite hocalarının yer aldığı videolar batıdan-doğuya tüm öğrencilere ücretsiz olacak.
- Türkiye’deki dil eğitimi öğretimi metodunda değişikliğe gidilecek. Yabancı dilde ‘başlangıç düzeyinden’ sonra kademe ilerleyememesinden dolayı ders içerikleri değiştirilecek.
-  Yurtdışında lisansüstü eğitim desteği alan öğrencilere yönelik programlar yeniden yapılandırılacak.
-  Bilim merkezleri kurulacak.
-  Üniversiteye giriş sistemi yeniden yapılandırılacak. Adaylar “bilgi ölçen” sınavlara yılda 3-4 kez katılabilecek.
-  TOEFL sınavları gibi yapılan sınavlar yeni sistemin temelini oluşturacak.
-  TÜBİTAK uzmanları, matematik müfredatı için Japonya, Kore ve ABD gibi bilişim alanında gelişmiş ülkelerin uyguladığı metodlarla ilgili araştırma yapacak.

Dersler, video ile sunulacak
TÜBİTAK, MEB ile eğitim müfredatına uygun dijital içerikler hazırlayacak. Bu içeriklerde videolar, ses dosyaları ve interaktif ortamlarla desteklenmiş zenginleştirilmiş kitaplar bulunacak. Bu kitaplara paralel, MEB tarafından seçilecek öğretmenler tarafından verilen dersler, video olarak sunulacak.

PISA sonuçları devreye girecek
OECD’ye üye ülkelerin öğrencilerinin katıldığı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olarak adlandırılan ve PISA Sınavı olarak bilinen uygulamada, Türkiye’nin sayısal ve sözel alanlarda son sıralarda yer almasının nedenleri üzerinde durulacak. İlköğretimde matematik ve fen derslerinin her derste bulunmasına yönelik uygulamalar incelenecek.

Sınav sistemi randevulu olacak
Yeni sistem için “çoklu sınav merkezleri” oluşturulacak. Üniversite adayı olan 2 milyona yakın kişinin aynı anda sınava girmesi yerine 40-50 merkezde adaylar randevu olarak istedikleri zaman sınavlara katılabilecek. Örneğin bir aday, şubattan nisan sonuna kadar nerede, hangi gün, hangi saatte sınava girmek istiyorsa merkezlerden birinden randevu alacak.


MEB’den öğrencilere 4 dersten sınav hakkı
Milli Eğitim Bakanlığı,  bu yıla mahsus olmak üzere ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en  fazla 4 dersten sınava girebilmelerine imkân tanıdı. Sınava girilecek dersler, öğrencinin velisi tarafından  13-24 Ağustos tarihleri arasında okul müdürlüklerine dilekçeyle bildirilecek.
AA

 



1856 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Belki bir gün...
Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
                                   Süleyman ŞEN
VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası
Kamu Spotu

 

 

 

Tanıtım/Bilgilendirme

ATATÜRK FİLMİ 1-2