• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Takvim
Tanıtım-Reklam

Tanıtım/Bilgilendirme

Din sorusu yerine felsefe sorusu

Din sorusu yerine felsefe sorusu

15 Şubat 2013 17:36 (Son güncelleme 15 Şubat 2013 18:39)

YÖK, ortaöğretim kurumlarında din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf öğrencilere YGS'de felsefe alanından 5 soru sorulmasını kararlaştırdı. 

ANKARA

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YÖK'ün ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrencilerin 2013
-YGS Sosyal Bilimler Testinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulmasına ve bu öğrencilere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS'de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verdiğini bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2013-2014 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi ile ilgili usul ve esasları belirleyen 2013-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu Yükseköğretim Genel Kurulunun 06-07 Aralık 2012 tarihli ve 2012.29.127-1271 sayılı kararları ile kabul edilerek yayımlandığı hatırlatılarak, 2013-ÖSYS'ye ilişkin tüm işlemlerin
ÖSYM tarafından bu kılavuz doğrultusunda hazırlanarak uygulamaya konulduğu belirtildi

Kaynak:AA



872 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Belki bir gün...
Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
                                   Süleyman ŞEN
VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası
Kamu Spotu

 

 

 

Tanıtım/Bilgilendirme

ATATÜRK FİLMİ 1-2