• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Takvim
Tanıtım-Reklam

Tanıtım/Bilgilendirme

Çağlara Göre Coğrafya

Çağlara Göre Coğrafya

1- Antik Çağ (M.Ö. 3.000 - M.S. 500): Antik Yunan'da başlayan bu dönemde, coğrafya, temel olarak yeryüzünün şekli, büyüklüğü ve hareketlerine odaklanmıştır. Herodot, Thales ve Eratosthenes gibi bilim insanları, bu dönemde coğrafyanın temellerini atmışlardır.

2- Orta Çağ (M.S. 500 - M.S. 1500): Bu dönemde coğrafya, özellikle coğrafi keşiflerle birlikte yeniden canlandı. Marco Polo ve İbn Battuta gibi seyyahlar dünya haritasını genişlettiler. Ayrıca Ptolemy'nin "Geographia" adlı eseri, bu dönemde yeniden keşfedildi. 

3- Rönesans ve Erken Modern Dönem (15. - 18. Yüzyıl): Rönesans dönemi ile birlikte coğrafya, daha sistematik bir bilim haline geldi. Büyük coğrafi keşiflerin yaşandığı bu dönemde, haritacılık ve coğrafi bilgilerin düzeltilmesi önem kazandı. Pusulanın kullanılması uzak yerlerin keşiflerini kolaylaştırdı. 

4- 19. Yüzyıl: Bu dönemde, Alexander von Humboldt, coğrafyanın fiziksel ve insan coğrafyasını birleştiren bütüncül bir bilim olması gerektiğini savundu. Bu dönemde coğrafya, disiplinler arası bir yaklaşımla gelişti.

5- 20. Yüzyıl: 20. yüzyılda, coğrafya farklı alt disiplinlere ayrıldı. Fiziksel coğrafya, beşeri coğrafya, ekonomik coğrafya, siyasi coğrafya ve diğer birçok alt dal gelişti. Çevre bilimi ve coğrafi bilgi sistemleri (GIS) gibi yeni alanlar da önem kazandı.

6- 21. Yüzyıl: Günümüzde coğrafya, teknolojinin etkisiyle büyük bir değişim yaşıyor. Uydu görüntüleme, coğrafi bilgi sistemleri (GIS) ve coğrafi konumlandırma teknolojileri (GPS) gibi araçlar, coğrafyanın daha da ileriye gitmesini sağlıyor. Aynı zamanda, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik ve şehirleşme gibi küresel sorunlar, coğrafyanın önemini artırıyor.

 

Yorumlar - Yorum Yaz
Belki bir gün...

Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
            Süleyman ŞEN

VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası
Kamu Spotu

 

 

 

Tanıtım/Bilgilendirme

ATATÜRK FİLMİ 1-2