• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Takvim
Tanıtım-Reklam

Tanıtım/Bilgilendirme

Süleyman ŞEN EĞİTİME DAİR
ssen_2009@hotmail.com
24 Kasım Öğretmenler Günü
23/11/2011
24 Kasım Öğretmenler GünüDeğerli Öğretmenlerim;     "En mühim işlerimiz şüphesiz eğitim işleridir" diyen büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK şüphesiz tam eğitim gönüllüsüydü. Eğitimi en önemli mesele olarak benimsemişti. Bundan dolayıdır ki TBMM eğitime verdiği emeklerinden dolayı Mustafa Kemal ATATÜRK' "Başöğretmen" ilan etmiştir, O' da bu günü "24 Kasım Öğretmenler Günü" olmasını uygun görmüştü.       Bir öğretmen olarak Onunla aynı fikri paylaşmak kendime duyduğum saygının temelini oluşturuyor. Büyük önderi minnet ve rahmetle anıyoruz.

      Değerli öğretmen arkadaşlar, eğitim-öğretim denilince aklımıza ilk önce öğretmen, öğretmen denilince de "sorumluluklarımız" geliyor. Diğer mesleklerle oranla çok daha fazala sorumluluk taşıyoruz. Mesela
 bizi yaratan Rabbimize karşı sorumluyuz zira O kullarını pür-ü pak ister ve bunun için en seçkin yaratığına yani insana doğru davranışları öğretmemizi bekler. Öğretmenliğin "kutsal meslek" olması da buradan gelir.
Dünyaya karşı sorumluyuz çünkü "yaşanılacak bir dünya" onu kullanan insanların eğitimi ile doğru orantılı.
Devlete karşı sorumluyuz çünkü devlet bizden "eğitimli, donanımlı, bilinçli ve kısaca sorunsuz vatandaşlar" yetiştirmemizi bekler,
Velilere karşı sorumluyuz çünkü velilerimiz bizden "itaatkar" evlatlar yetiştirmemizi bekler,
Çocuklarımıza karşı sorumluyuz çünkü çocuklarımız bizden, çok haklı olarak, doğru bilgiler edinmek, hayat ile mücadele etme yöntemlerini öğrenmek ister,
Kendimize karşı sorumluyuz çünkü saygı görmek isteriz.
      Değerli öğretmen arkadaşlar,
Biz öğretmenler, üzerimize düşen bu sorumluluklardan asla kaçmayız her zaman görevimizi en iyi şekilde ifa etmek isteriz. Çok daha başarılı olmak arzusundayız. Bunun için de bizlere bu sorumlulukları yükleyenlerden bazı beklentilerimiz oluşmakta. Evvela devletlerden; eğitim harcamalarını silahlanmaya ayrılan harcamalarından fazla olmasını bekliyoruz, ellerinden tuttukları siyasi ve ekonomik güçlerle, temel davranış kurallarını hiçe sayan görsel medya unsurlarını denetlemelerini bekliyoruz. Yıllarca oluşturduğumuz değerleri, bilgileri bir "dizi film" ile heba olmasını istemiyoruz.
Velilerimizden de beklentilerimiz var. Onlardan daha "sabırlı" olmalarını, kendileri T.V başlarında akşam muhabbetlerini yaparken çocuklarından kitap okumalarını, ders çalışmalarını beklememelerini, birlikte okumalarını, eğitim-öğretimin içine daha fazla girmelerini bekliyoruz.
Ve tabi ki çocuklarımızdan, gençlerimizden beklentilerimiz; kendilerine verilmeye çalışılan eğitimin önemini kavramalarını, dünyayı değişik açılardanalgılamalarını, geleceğe çok iyi hazırlanmalarını ve kısacası kendilerini "çok iyi yönetmelerini" bekliyoruz.
     Değerli öğretmen arkadaşlar, Sanayi Devrimi yalnızca üretimin artmasında bir devrim olmadı, aynı zamanda insanların karşılaştıkları sorunların artasında da bir devrim oldu. Sorunlar artık daha karmaşık, daha içinden çıkılmaz hale geldi. Medya artık daha sınır tanımaz, devletler daha zalim, daha sömürgeci. Ve insan daha yalnız daha sahipsiz. Tüm bu karmaşık ilişkilerin sıkıntısını toplumların en zayıf halkaları yani çocuklar çekiyor. Her gün ayrı sorun ayrı dram çocuklarımızın hayatlarını mahvediyor. Doğal olarak bu dramları bizde yaşıyoruz tam anlamıyla. Ulaşabildiğimiz çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm bizim tek ödülümüz oluyor.


Sevdalıyız biz pür-ü pak beşer yetiştirmeye,
Sevdalıyız dünya ile barışık toplumlar oluşturmaya,
Nehirler gibi güçlü ve özgür nesiller yetiştirmeye.

Sevdalıyız biz, en uzaklara dokunmaya,
Gülen gözler görmeye, doğruya yön vermeye,
Sevdalıyız biz, ışık olmak, can vermek için
Hesapsız temellerde can vermeye.

Tekrar tüm öğretmen arkadaşlarımın "öğretmenler gününü" kutlarım.

Süleyman ŞEN



2039 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KÜRESEL EĞİTİM DEĞERLERİ - 17/04/2017
Mesela hangi ülkelerin daha çok barışçıl bir dil kullandığını, hangi ülke çocuklarını bu yönde geliştirdiklerini bilmiyoruz.
EĞİTİMDE BAŞARI ÜTOPYA DEĞİL - 23/11/2014
EĞİTİMDE BAŞARI ÜTOPYA DEĞİL
MÜFREDAT ve SÜRE - 04/06/2014
MÜFREDAT VE SÜRE
EĞİTİMDEN SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER - 23/06/2013
Zaman su gibi akıp gidiyor, biter mi dediğimiz “zamanlar” farkına varmadan geçip gidiyor ve yeni başlangıçlar bizleri bekliyor.
KURŞUNLARA GELMEYELİM - 14/03/2013
KURŞUNLARA GELMEYELİM Başlığa bakıp ta doğrudan insanı öldüren kurşundan bahsettiğimi zannetmeyin
Sınıfta On-Line Olmak - 24/11/2012
Son zamanlarda iletişim alanını da büyük gelişmeler oluyor. Bizde ülke olarak bu gelişmeleri yakında takip ediyoruz
2014'e Doğru Anadolu Liseleri ve Biz - 13/02/2012
2014'E DOĞRU ANADOLU LİSELERİNİN GELECEĞİ Anadolu Liselerinin geleceği eğitim dünyamızın en çok konuşulan konularından bir olmaya devam ediyor.
FARAZİYE-I - 07/01/2012
Hepimiz iş hayatında bazı işlerin işleyişi hakkında ileri-geri konuşmasına bayılırız. Bu, ya hepimizin çok marifetli olmasından ya da başkalarının yaptıkları işlerin gerçek durumları hakkında bilgimizin olmamasından kaynaklanmaktadır
Uzman Öğretmen, Sade Öğretmen - 11/09/2011
Milli Eğitim Bakanlığı 2004 yılında bir yönetmelik çıkartarak öğretmenleri Kariyer olarak sınıflandırmak istedi.
 Devamı
Belki bir gün...

Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
            Süleyman ŞEN

VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası
Kamu Spotu

 

 

 

Tanıtım/Bilgilendirme

ATATÜRK FİLMİ 1-2