• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100001891930624
  • https://twitter.com/Suleymanshen
  • https://www.instagram.com/ders.cografya
  • https://www.youtube.com/@cografyatvsuleymansen
Menü Başlıkları
Tanıtım/reklam




Takvim
Tanıtım-Reklam

Tanıtım/Bilgilendirme

Süleyman ŞEN EĞİTİME DAİR
ssen_2009@hotmail.com
Kıratlı’ya Sadakat; Yayla Şenlikleri
08/08/2011

Kıratlı'ya Sadakat; Yayla Şenlikleri

Güzel düşünülmüş, anlamlı bir etkinlikti 2011 Yayla Şenlikleri. Yıllar sonra hep birlikte yayladayız.Etrafı çevrilmiş, korunmuş bir yerdeyiz, içinde yüzlerce filiz yetişirken gelecek yılların yaylacılarını daha güzel ortamın beklediğini fark ediyoruz. Umarız yaylada yeşeren bu filizlerimiz, gençliğimizin içinde yeni ümitlerin, yeni sevdaların yeşermesine vesile olur diyoruz. Çünkü filizlerimiz gibi kültürümüzün de koruyuculuğunu gençlerimize emanet ediyoruz.

Kıratlı Köyü tıpkı Türkiye'nin diğer köyler gibi gittikçe sessizleşiyor, sanayileşme köylerin içlerini boşaltıyor. Evler sahipsiz, evler terk edilmiş ve evler virane. Yaşanmış hayatlar sanki harabelerde kaybolmuş ve kaybolmakta. Her halde yaylacıların bir çoğu da benim gibi ansızın anılarına dalıp gitmişlerdir. Oldukça duygusal anlar yaşandı yüreğimizde. Umarız bizlere bu güzellikleri yaşatan şenlikler her yıl devam eder ve bizler de kültürel aktarım yoluyla varlığımızın manevi öğelerini gençliğimize aktarabiliriz.

Peki bu güzellikleri artırmak, yapılanların örnek olmasını sağlamak ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir, daha uygulanabilir bir misyon bırakmak için başka neler yapabiliriz? Mesela;

* Genç katılımcıların sayılarını artırmak için özel çabalar harcayabiliriz,

* Şenlik etkinliğini tüm ayrıntısına kadar planlayıp ve plana sadık kalabiliriz,

* Yerel basın ile temasa geçip yapılan güzel davranışların duyurulmasına katkı sağlayabiliriz,

* Köyümüzün tüm güzelliklerini kapsayan(bilgi, resim vb) ve şenlik planını içine alan bir broşür bastırıp, bu broşürü dernek üyelerine, gençlere ve Bayburt ahalisine ulaştırabiliriz,

* Bürokratik kurumlara verilmek üzere davetiye bastırıp ve broşür ile birlikte ilgili kişi ve kurumlara verebiliriz,

* Köyümüzün taşı, kumu, suyu alınırken sessiz kalmayabilir, tepkimizi daha etkili bir şekilde gösterebiliriz. Çoruh nehrine "can suyu" için hak arama başlatabiliriz,

* Köyümüzü doğa harikası varlıklarını (Kanlıkaya, Sırataşlar, Mağaralar ve Yayla) sit alanı yapmak için uğraşıp, bu yerlerin elimizde kalmasını sağlayabiliriz,

* Köyün tüm sorunlarının tartışıldığı ve herkesin katılabileceği bir toplantı yapıp, tüm meseleleri tartışabiliriz.

Belki bunlara birkaç şey daha ilave edilebilir ama binlerce km yol giden canlarımızın emekleri de asıl amaca biraz daha çok hizmet etmiş olur.

Süleyman Şen



1526 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

KÜRESEL EĞİTİM DEĞERLERİ - 17/04/2017
Mesela hangi ülkelerin daha çok barışçıl bir dil kullandığını, hangi ülke çocuklarını bu yönde geliştirdiklerini bilmiyoruz.
EĞİTİMDE BAŞARI ÜTOPYA DEĞİL - 23/11/2014
EĞİTİMDE BAŞARI ÜTOPYA DEĞİL
MÜFREDAT ve SÜRE - 04/06/2014
MÜFREDAT VE SÜRE
EĞİTİMDEN SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER - 23/06/2013
Zaman su gibi akıp gidiyor, biter mi dediğimiz “zamanlar” farkına varmadan geçip gidiyor ve yeni başlangıçlar bizleri bekliyor.
KURŞUNLARA GELMEYELİM - 14/03/2013
KURŞUNLARA GELMEYELİM Başlığa bakıp ta doğrudan insanı öldüren kurşundan bahsettiğimi zannetmeyin
Sınıfta On-Line Olmak - 24/11/2012
Son zamanlarda iletişim alanını da büyük gelişmeler oluyor. Bizde ülke olarak bu gelişmeleri yakında takip ediyoruz
2014'e Doğru Anadolu Liseleri ve Biz - 13/02/2012
2014'E DOĞRU ANADOLU LİSELERİNİN GELECEĞİ Anadolu Liselerinin geleceği eğitim dünyamızın en çok konuşulan konularından bir olmaya devam ediyor.
FARAZİYE-I - 07/01/2012
Hepimiz iş hayatında bazı işlerin işleyişi hakkında ileri-geri konuşmasına bayılırız. Bu, ya hepimizin çok marifetli olmasından ya da başkalarının yaptıkları işlerin gerçek durumları hakkında bilgimizin olmamasından kaynaklanmaktadır
24 Kasım Öğretmenler Günü - 23/11/2011
24 Kasım Öğretmenler Günü Değerli Öğretmenlerim; “En mühim işlerimiz şüphesiz eğitim işleridir” diyen büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK tam bir eğitim gönüllüsüydü. Eğitimi en önemli mesele olarak benimsemişti.
 Devamı
Belki bir gün...
Kendin için,ailen için, devlet için ve hatta dünya için daha da önemlisi insanlık için kendini çok iyi yetiştir, geleceğe iyi hazırlan. Zira bunlardan biri, belki bir gün sana ihtiyaç duyabilir. 
                                   Süleyman ŞEN
VİZYONUMUZ
Dünya'yı bilen, onu önemseyen, barışçıl bireyler yetiştiriyoruz.
MİSYONUMUZ
Görevimiz; rehberi bilim olan, araştıran, sorgulayan, öğrenen ve kendini gerçekleştiren, hoşgörü ve manevi değerleri yüksek, toplumsal çürümeye panzehir olmuş, insanlığın olgunlaşmasını hızlandıran, evrensel değerleri fark etmiş ve içselleştirmiş, yaşanabilir bir dünya taraftarı olan bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır.
Anket
Sizce okul başarısızlığının nedeni nedir?
Hava Durumu
Site Haritası
Kamu Spotu

 

 

 

Tanıtım/Bilgilendirme

ATATÜRK FİLMİ 1-2